Zwangerschapscursus Liefdevolle Verwachting

liefdevolle verwachting

De babytijd is een prachtige, bijzondere maar ook intensieve en soms onzekere tijd. Er komt veel op je af als nieuwe ouder! Niet alleen aan adviezen, maar ook aan informatie en producten. Dan hebben we het over de gevoelens nog niet eens gehad!

Tijdens de 4 cursusmomenten van “Liefdevolle verwachting” leer je alles over de eerste 2 jaar met je baby. Wat heeft een baby eigenlijk écht nodig? En wat verwacht een baby van het leven buiten de buik? Welk beeld heb jij van het ouderschap en is dit gelijk aan de behoeftes die je baby heeft? Er word je niet gezegd wat je moet doen, je krijgt enkel informatie, het vertrouwen en handvatten waarmee jullie zelf de opvoedkeuzes kunnen maken die aansluiten bij jouw situatie.

Wanneer je een baby krijgt, heb je een idee van hoe het leven na de bevalling zal zijn. Als deze opvoedt verwachting niet realistisch is, en het dus allemaal heel anders blijkt te zijn, kan dit grote gevolgen hebben voor jou en je gezin. Wanneer alles anders loopt dan jij van tevoren had gedacht, daalt je zelfvertrouwen. Dat kan uitwerken op meerdere onderdelen in je leven, zoals bijvoorbeeld de partnerrelatie tot zelfs de mate waarmee jij je leven positief beoordeeld. Een negatieve spiraal. Door ouders een realistische opvoedverwachting te bieden kun je in veel gevallen veel van deze problemen samen ondervangen. Daarom is “Liefdevolle verwachting” er! Daarnaast is het vooral ook erg gezellig!

Na afloop van de cursus weet jij

Liefdevolle verwachting hartjeWaarom het zo belangrijk is om te reageren op de signalen van je baby
Liefdevolle verwachting hartjeWelke signalen dit zijn, en hoe je hier op kunt reageren
Liefdevolle verwachting hartjeHoe de ontwikkeling van je baby verloopt
Liefdevolle verwachting hartjeHoe jij deze ontwikkeling optimaal kunt ondersteunen
Liefdevolle verwachting hartjeDat het belangrijk is om te (blijven) communiceren met je partner en hoe je dit doet
Liefdevolle verwachting hartjeDat je niet de enige bent, en er niet alleen voor staat!

Je leert over

Liefdevolle verwachting hartjeHechting
Liefdevolle verwachting hartjeHuilen
Liefdevolle verwachting hartjeSlapen
Liefdevolle verwachting hartjeVoeding (borst-, kunst- en bijvoeding)
Liefdevolle verwachting hartjePartnerrelatie
Liefdevolle verwachting hartjeBabyproducten en veiligheid
Liefdevolle verwachting hartjeFysieke- en mentale ontwikkeling
Liefdevolle verwachting hartjeSociaal netwerk
Liefdevolle verwachting hartjeErgonomisch dragen

Groepscursussen of individueel

De cursus Liefdevolle verwachting wordt gegeven in groepsverband. Zo leer je nieuwe ouders kennen en tijdens de cursus ontstaan er mooie gesprekken over de onderwerpen en de ervaringen die andere aanstaande ouders hebben.

Is een cursus in groepsformatie niet waar jij naar zoekt? Of heb je specifieke wensen voor de inhoud van de cursus? Naam dan contact op met je regionale cursusleidster om een cursus op maat te vormen. Zo is het ook mogelijk om de cursus individueel te volgen.

Dit alles is bekeken vanuit het natuurlijke gedrag en behoeften van je baby en het jonge kind. Maar ook gaan we kijken naar de verwachtingen en behoeften van de aanstaande ouders.

Daarnaast is er genoeg ruimte om te praten met elkaar. Over hoe je tegen de onderwerpen aankijkt, wat je verwachting is, of misschien zelfs je ervaring en we zullen samen bouwen aan het sociale netwerk.  Het doel is niet om op te leggen hoe je het “moet” aanpakken, maar wel om je als jonge ouders handvatten mee te geven in de eerste twee jaar na de geboorte. Je gaat samen het jonge kind leren begrijpen en hoe in te spelen op de behoeften die het heeft. Enkel wanneer je begrijpt hoe de hechting verloopt en wat de behoeften zijn van een baby, kun je de voor jullie juiste keuzes maken.

Een grote meerwaarde van het volgen van de cursus Liefdevolle verwachting is het persoonlijke contact. Je hebt alle ruimte om vragen te stellen en te sparren over de onderwerpen. Ook leer je nieuwe mensen kennen.

“Liefdevolle verwachting” is voor alle aanstaande ouders. Niet alleen voor ouders die hun eerste baby verwachten! Ook zeker wanneer je al ouder bent,is “Liefdevolle verwachting” absoluut een aanrader. Veel ouders ervaring veel (h)erkenning en veelal ook bevestiging van hun gevoelens en ervaringen bij hun eerdere kind(eren).

Aarzel je nog of de cursus iets voor jullie is? Neem vooral contact op met mij op! Samen kijken we of de cursus voldoende aansluit bij jullie wensen en waar mogelijkheden liggen tot aanpassing.

Wat krijg je

Liefdevolle verwachting hartjeDeelname aan de bijeenkomsten van “Liefdevolle verwachting” waarbij uiteraard ook de partner van harte welkom is.
Liefdevolle verwachting hartjeKleine groepen, waardoor er aandacht kan zijn voor ieders ervaringen en verhalen
Vanuit Liefdevolle verwachting verschijnen er met regelmaat blogs waarvan de inhoud aansluit op de onderwerpen uit de cursus. Bijvoorbeeld het huidige seizoen, nieuwe ontwikkelingen of informatieve stukken.
Liefdevolle verwachting hartjeInformatie welke gebaseerd is op literatuur.
Liefdevolle verwachting hartjeEen besloten Facebook groep waar je contact kunt houden met elkaar, en je laagdrempelig je vragen stellen en     ervaringen delen met elkaar.
Liefdevolle verwachting hartjeEen Facebookpagina van Liefdevolle verwachting waarop nieuws, artikelen, leuke nieuwtjes of soms grappige plaatjes worden gedeeld.
Liefdevolle verwachting hartjeUp to date kennis, leidsters worden op de hoogte gehouden van relevante literatuur.

 

 

Locatie en data

De lokatie is Marktveld 2 in Nieuw-Beijerland bij Verloskundigen Praktijk Korendijk. De datum van de eerste cursus zal in januari 2019 zijn.

Neem gerust contact met mij op als je vragen hebt.

 

DichtbijDragen start op 7 november met een informatieavond over de cursus. Ben jij erbij?

liefdevolle verwachting

Informatieavond

  woensdag 7 november
19:30 uur
Verloskundigepraktijk Korendijk
Marktveld 2 , Nieuw-Beijerland

 

Op deze avond sta ik bij Verloskundigenpraktijk Korendijk met speciale aandacht voor de thema’s:

*Huilen en ergonomisch dragen*

Baby’s huilen. De ene baby huilt regelmatig en de andere baby bijna nooit. Het huilen van je baby is voor de baby niet fijn, maar ook niet voor jou als ouder/verzorger.

Waarom huilen baby’s eigenlijk? Wat doet huilen met je baby, en wat doet het met jou? Ik vertel erover en er is ruimte voor jou om je ervaring te delen of om vragen te stellen. Ook ga ik je handvatten geven voor wanneer jouw baby verdrietig is.

Natuurlijk vertel ik ook over en demonstreer ergonomisch dragen.
Ook met je vragen hierover kun je op deze avond terecht.

 

Aanmelden is gewenst, er is beperkt plek.

Dit kan via de e-mail of het onderstaande contact formulier. Ook voor vragen kun je altijd vrijblijvend contact opnemen. Er zijn geen kosten verbonden aan deze informatieavond.
mail:info@dichtbijdragen.nl