Over mij

Ik ben Kitty Schilperoord (Oud-Beijerland), getrouwd, moeder van 3 zoons en de trotse oma van twee prachtige kleindochters.

Na jaren in loondienst gewerkt te hebben, heb ik de keuze gemaakt om als zelfstandige te gaan werken. Als zelfstandig kraamverzorgende ben ik meer in de gelegenheid in te spelen op de individuele wensen van ieder gezin. Er wordt volgens protocol gewerkt, maar met veel flexibiliteit, naar behoefte van het gezin.

Ik ben aangesloten bij het Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ). Het KCKZ zorgt er middels strenge eisen voor, dat je als kraamverzorgende bekwaam bent en blijft. Hiervoor worden veel scholingen gevolgd waaronder EHBO, reanimatie en acute verloskunde.

 

 

Met kleindochter

Tijdens mijn werk in de kraamzorg zie ik hoe prettig een baby het vindt om dicht bij papa of mama te zijn. Vooral het dragen van de pasgeboren baby in een draagdoek heeft bij mij veel losgemaakt. Door in de praktijk mee te maken hoe fijn het dragen is voor zowel baby als ouder is er een grote passie ontstaan voor het dragen. Dichterbij dan de eerste 9 maanden kan niet, maar met een draagdoek wordt het fysieke contact tussen moeder en kind ook na de geboorte nog verlengd. Het dragen van je kindje is een belangrijke factor bij de hechting. Bovendien kunnen vaders met deze bijzondere vorm van contact ook een hele goede en bijzondere band met hun zoon of dochter opbouwen.

 

 

 

 

De opleiding tot babycoach heeft voor meer verdieping van mijn kennis gezorgd over de gehele babyperiode van 0 tot 12 maanden en hierdoor kan ik ouders helpen die alles al geprobeerd hebben om hun kleintje te helpen, maar zonder het zo gewenste resultaat.

blije baby

 

 

liefdevolle verwachting 2

Sinds 2018 ben ik opgeleid om de zwangerschapscurus Liefdevolle verwachting te kunnen verzorgen. Niet zomaar een zwangerschapscursus, maar een bron van informatie over hechting, slapen en huilen en nog veel meer. Wat vind ik dit een waardevolle aanvulling om te kunnen doen. Aanstaande ouders voorbereiden op de komst van hun kindje, de verwachtingen meer realistisch te maken.

Dit zorgt ervoor dat ouders minder snel gaan twijfelen aan hun kunnen. En het draagt veel bij aan het verkrijgen en behoud van het zelfvertrouwen.