Over mij

Ik ben Kitty Schilperoord (Oud-Beijerland), getrouwd, moeder van 3 zoons en de trotse oma van twee prachtige kleindochters.

Na in 2014 te zijn gestart als zelfstandig draagconsulente ben ik vanaf 2016 ook gaan werken als zelfstandig kraamverzorgende en babycoach.

Als zelfstandig kraamverzorgende ben ik meer in de gelegenheid in te spelen op de individuele wensen van ieder gezin. Er wordt volgens protocol gewerkt, maar met veel flexibiliteit. Ik ben aangesloten bij het Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ) welke er middels strenge eisen voor zorgt dat je als kraamverzorgende bekwaam bent en blijft. Hiervoor worden veel scholingen gevolgd waaronder EHBO, reanimatie en acute verloskunde.

Tijdens mijn werk in de kraamzorg zie ik hoe prettig een baby het vindt om dicht bij papa of mama te zijn. Vooral het dragen van de pasgeboren baby in een draagdoek heeft bij mij veel losgemaakt. Door in de praktijk mee te maken hoe fijn het dragen is voor zowel baby als ouder is er een grote passie ontstaan voor het dragen. Dichterbij dan de eerste 9 maanden kan niet, maar met een draagdoek wordt het fysieke contact tussen moeder en kind ook na de geboorte nog verlengd. Bovendien kunnen vaders met deze bijzondere vorm van contact ook een hele goede en bijzondere band met hun zoon of dochter opbouwen. In 2015 heb ik het certificaat behaald tot Babycoach. Deze opleiding heeft voor meer verdieping van mijn kennis gezorgd over de gehele babyperiode van 0 tot 12 maanden en hierdoor kan ik ouders helpen die alles al geprobeerd hebben om hun kleintje te helpen, maar zonder het zo gewenste resultaat.

 

Met mijn kleindochter