Over mij

Kitty Schilperoord

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Kitty Schilperoord (Oud-Beijerland), getrouwd, moeder van 3 zoons en de trotse oma van vier prachtige kleinkinderen.

 

Met kleindochter

Tijdens de jaren dat ik werkzaam was als kraamverzorgende heb ik gezien hoe prettig een baby het vindt om dicht bij papa of mama te zijn. Vooral het dragen van de pasgeboren baby in een draagdoek heeft bij mij veel losgemaakt. Door in de praktijk mee te maken hoe fijn het dragen is voor zowel baby als ouder is er een grote passie ontstaan voor het dragen. Dichterbij dan de eerste 9 maanden kan niet, maar met een draagdoek wordt het fysieke contact tussen moeder en kind ook na de geboorte nog verlengd. Het dragen van je kindje is een belangrijke factor bij de hechting. Bovendien kunnen vaders met deze bijzondere vorm van contact ook een hele goede en bijzondere band met hun zoon of dochter opbouwen.

 

blije baby

 

De opleiding tot babycoach heeft voor meer verdieping van mijn kennis gezorgd over de gehele babyperiode van 0 tot 12 maanden en hierdoor kan ik ouders helpen die alles al geprobeerd hebben om hun kleintje te helpen, maar zonder het zo gewenste resultaat.

liefdevolle verwachting 2

 

 

 

 

 

 

 

Sinds eind 2018 ben ik opgeleid om de zwangerschapscurus Liefdevolle verwachting te kunnen verzorgen. Niet zomaar een zwangerschapscursus, maar een bron van informatie over hechting, slapen en huilen en nog veel meer. Wat vind ik dit een waardevolle aanvulling om te kunnen doen. Aanstaande ouders voorbereiden op de komst van hun kindje, de verwachtingen meer realistisch te maken.

Dit zorgt ervoor dat ouders minder snel gaan twijfelen aan hun kunnen. En het draagt veel bij aan het verkrijgen en behoud van het zelfvertrouwen.