Links en informatie

 

De film In Utero -een aanrader voor geboortezorg professionals en iedereen die zwanger is of zwanger wil worden

 

zwangerschapIn Utero is een ode aan ons vermogen om lief te hebben en nieuw leven te koesteren. Het ontwikkelen van dat vermogen begint in de baarmoeder, in de relatie tussen de moeder en haar kind en in de wisselwerking met hun omgeving. De tijd waarin we nu leven omringt het jonge kind met een milieu waarin de mensheid voor grote opgaven staat. Economische en technologische ontwikkelingen en de uitbreiding van de consumptiemaatschappij leggen een enorme druk op levens van ouders, kinderen en de samenleving. Het spanningsveld tussen de prilste behoeften van het ongeboren kind en de stressvolle omgeving waarin hun moeders en vaders leven, wordt in deze film treffend verbeeld en nodigt uit tot bewustwording en dialoog. Een dialoog die gevoerd kan worden in het gezin en onder professionals, maar die ook deel uitmaakt van een brede maatschappelijke discussie over onder andere de positie van zwangere vrouwen, geboortezorg, kinderopvang en de toenemende medicalisering van gedragsproblematiek bij kinderen. (tekst van de site van In Utero)

Helaas is de film per 1 januari 2020 niet meer te huur of te koop. Aangezien ik de film aangeschaft heb is het mogelijk om deze via DichtbijDragen te kijken. Stuur mij bij interesse een bericht via het contactformulier.

 

Partners in de Hoeksche Waard

Samen met BabyBliss en Sharon Leijs fotografie hebben we in maart 2020 de Facebookpagina Zwanger in de Hoeksche Waard gemaakt. Recent hebben we onze eerste zwangerschapsbeurs georganiseerd en het was een groot succes! Houd onze Facebook pagina in de gaten en meld je aan om op de hoogte te blijven van onze activiteiten.

 

Zwangerschapcursussen en workshops voor een ontspannen zwangerschap en bevalling bij Baby Bliss

Corina van Oudheusden “Een bevalling is een fantastische ervaring, een mooie samenwerking tussen een vrouw en haar (geboorte-)partner. Mogen bijdragen aan een fijne voorbereiding zie ik als een voorrecht en ik ben enorm dankbaar voor het vertrouwen dat in mij wordt gesteld”

 

 

Bij Sharon Leijs Fotografie kun je onder andere terecht voor een zwangerschapshoot, een cakesmash voor de eerste verjaardag van je kindje, maar ook voor geboortefotografie.

Sharon LeijsDe geboorte van jullie kindje, staat voor de mooiste dag uit jullie leven. Omdat het een dag vol emotie en liefde is. Deze dag waar je zolang naar uit hebt gekeken en nooit meer wilt vergeten. Maar juist door al die emoties die er zijn en je opperste concentratie beleef je de bevalling in je eigen wereld en herinner je je achteraf niet alles meer.”

Hechting

Hechting

Er wordt veel gesproken over het belang van de eerste 1000 dagen van een baby. Er is hier decennia lang veel in mis gegaan doordat er geen kennis over was. Dit kan best verstrekkende gevolgen hebben voor de manier hoe je je basisvertrouwen hebt ontwikkeld en kan invloed hebben op de rest van je leven. Er wordt gewerkt aan een aparte pagina op deze website over hechting en het belang van een veilig gehecht kind. Hier later meer over. Ik wil wel graag een link delen van een coach waar ik veel contact mee heb en gespecialiseerd is in het herstel.

Wil je meer weten over welke gevolgen dit kunnen zijn en het herstel van het basisvertrouwen, klik voor meer uitleg en informatie op onderstaande link.

Herstel van hechting en het basisvertrouwen

Een fijn boek om tijdens de zwangerschap te lezen ter voorbereiding op de hechting als je baby er is is Het Hechtingsplan van Lonneke van Houten.

Klik op het boek om op de website van Het Hechtingsplan te komen.

Het Hechtingsplan is geschreven door Lonneke van Houten, verloskundige en therapeutisch coach. Het boek lanceert een nieuw concept; Het Hechtingsplan.  Dit is een plan wat je, met behulp van dit boek, kunt gaan creëren, om een goede veilige start voor jouw kind zoveel mogelijk te waarborgen. Om te komen tot een goed hechtingsplan is een overzicht gemaakt van een aantal essentiële punten die om bewustwording vragen, waar het de voorbereiding op ouderschap betreft.” 

Osteopathie

Osteopathie is een manuele geneeswijze die het lichaam in zijn totaliteit bekijkt. Centraal staat het zelfregulerend vermogen van het lichaam.
Dit regulerend vermogen kan alleen goed werken wanneer het lichaam goed kan bewegen. Pijn is een gevolg en komt aan het licht, de oorzaak ligt meestal in de schaduw.

Osteopaten Lonneke en Marieke Schut

Osteopaat praktijk van der Wal

 

Babygebaren:

Middels babygebaren kun je vanaf dat je baby een half jaar is beginnen met het inzetten van gebaren naast je gesproken woorden. Op deze manier leer je samen met je kindje de gebaren bij de woorden. Na ongeveer 2 maanden gaat je baby gebaren overnemen en gebruiken. Het is een fijne manier voor je baby om te communiceren en geeft de baby een sterker zelfvertrouwen (je wordt begrepen) en het stimuleert het taalcentrum.

Communiceren met je baby, als praten nog niet lukt……

Sinds kort is Wendy de Wit-van Oostveen in de Hoeksche Waard gestart met haar bedrijf Gebarenstem Hoeksche Waard

gebarentaal met baby's

 

Neem contact met haar op via wendy.oostveen@gebarenstem.nl om een cursus of workshop te boeken.

 

Dragen

Vereniging van draagdoekconsulenten

Draagdoek/Drager aanschaffen of huren

Huren van draagdoeken, ergonomische dragers en draagjassen:

Draaguitleen

Doeken en dragers kopen:

Ooiebeest

Vonvavoom

Naturebabies

Bam & Boe

Limas

Draagjas aanschaffen

Mawaho
Voor cliënten van DichtbijDragen kan ik een leuke korting regelen.

 

Informatie en leuke artikelen over het ouderschap

Natuurlijk ouderschap

KiiND

Mamablog Lotus Writings