Links en informatie

zwanger

Zwangerschap:

Tijdens je zwangerschap komen er veel dingen op je af. Er moeten diverse keuzes gemaakt worden. Om je een klein beetje te helpen heb ik diverse links en tips bij elkaar gezocht. Mis je iets of heb je nog vragen stel ze gerust.

Verloskundigen in de regio:

Verloskundigen Praktijk Oud-Beijerland e.o

Verloskundigenpraktijk Korendijk

Verloskundigen Hoekschewaard Oost

Verloskundige Rashida Visser

Vroedvrouwen Rotterdam

Verloskundigen aan de Maas

Verloskundigen Praktijk Charlois

 

Moeders voor Moeders:

Moeders voor moeders wil de kinderwens van stellen met vruchtbaarheidsproblemen vervullen. Je kunt je aanmelden voor deelname vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent tot en met de 11e week van je zwangerschap. Meedoen kan vanaf de 6e tot en met de 16e week. In deze periode bevat je urine namelijk het meeste hCG-hormoon. Aanmelden kan middels de onderstaande link van Moeders voor Moeders of het gratis telefoonnummer 0800-0228070     https://www.moedersvoormoeders.nl

Alle informatie over zwangerschap, verloskundige, diverse folders in meerdere talen vind je op http://deverloskundige.nl/home/

Tijdens je zwangerschap kan je bepaalde levensmiddelen beter niet gebruiken. Je verloskundige verteld je hier alles over. Verder zijn er nog een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden voor de gezondheid van je kindje. Lees er alles over op de site http://www.eenveilignest.nl

Je verloskundige zal je ook informeren over het belang van een geboorteplan schrijven. Wat wil je wel en wat wil je absoluut niet tijdens de bevalling. Ook met betrekking tot je baby.
Alles over zwanger zijn: bijvoorbeeld het geboorteplan

 

De film In Utero (een aanrader voor iedereen die zwanger is of zwanger wil worden)

 

zwangerschapIn Utero is een ode aan ons vermogen om lief te hebben en nieuw leven te koesteren. Het ontwikkelen van dat vermogen begint in de baarmoeder, in de relatie tussen de moeder en haar kind en in de wisselwerking met hun omgeving. De tijd waarin we nu leven omringt het jonge kind met een milieu waarin de mensheid voor grote opgaven staat. Economische en technologische ontwikkelingen en de uitbreiding van de consumptiemaatschappij leggen een enorme druk op levens van ouders, kinderen en de samenleving. Het spanningsveld tussen de prilste behoeften van het ongeboren kind en de stressvolle omgeving waarin hun moeders en vaders leven, wordt in deze film treffend verbeeld en nodigt uit tot bewustwording en dialoog. Een dialoog die gevoerd kan worden in het gezin en onder professionals, maar die ook deel uitmaakt van een brede maatschappelijke discussie over onder andere de positie van zwangere vrouwen, geboortezorg, kinderopvang en de toenemende medicalisering van gedragsproblematiek bij kinderen. (tekst van de site van In Utero)

Je kan de film door middel van betaling thuis op de bank kijken. Een echte aanrader. Bekijk via onderstaande link de trailer.

Trailer In Utero

 

Folders en babyuitzet

Folder_wat_je_moet_weten_over_alcohol_roken_drugs_en_zwangerschap

info wasbare luiers

Uitzetlijst Baby

Ziloen natuurlijke-babyuitzet

folder Shaken Baby Syndroom

Informatie over de hielprik

Dekens van wol en katoen

Leuke wollen dekens en meer….

Nog meer wollen dekentjes

Heerlijk zachte katoenen dekentjes

Biologisch aankleedkussen

Het alternatief voor het kunstof aankleedkussen

Het natuurlijke kraampakket

Dalalou Natuurlijk

Moeder Aarde

moeder aarde natuurlijk kraampakket

Veilig samen slapen

Over veilig samen slapen wordt veel gesproken. Samen slapen en veiligheid is in veel gevallen zeker toe te passen. Het is wel erg belangrijk om goede informatie te krijgen. Deze krijg van DichtbijDragen tijdens de intake en kraamweek. Ook kun je het boek over slapen met je baby (zie boeken tips) lezen.
Het bedhekje van bijv Lindam is een goede optie voor het samen slapen (zie afbeeldingen)Lindam Easy fit bed guard

 

 

Lindam Easy fit bed guard

 

Kraamzorgproducten bij je thuisbezorgt via Duxxiehulpmiddelen kraamweek Duxxie

Bestel gemakkelijk online de bedverhogers, ondersteek en evt nog andere producten die je praktisch lijken. Je kan de levering tot zelfs 5 maanden uitstellen. Er is geen rit meer naar de thuiszorgwinkel nodig.

Kraamzorg

 

 

Belangrijk om te regelen:

Als je samen een kindje krijgt, niet getrouwd bent en de baby is niet erkend dan krijgt de baby automatisch de achternaam van de moeder.
Wanneer je wilt dat de baby de achternaam van je partner krijgt, dan moet hij de baby tijdens de zwangerschap erkennen. Hij wordt dan de wettelijke vader. Om dit te regelen moet je samen naar het gemeentehuis van je woonplaats.
Je geeft hier als moeder van de baby toestemming voor door middel van je handtekening. Je krijgt dan de akte van erkenning mee naar huis. Als je partner de baby gaat aangeven heeft hij dit document weer nodig.

Let op! Als de baby is erkend, heeft de vader nog geen wettelijk gezag over het kind. Dit moet je na de geboorte regelen bij het kantongerecht. Het benodigde formulier vind je onder de volgende link: Formulier ouderlijk gezag

Meer informatie vind je op onderstaande sites.

Erkenning: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/erkenning-kind
Ouderlijk gezag: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ouderlijk-gezag

 

Het eerste uur

Het eerste uur na de geboorte van een baby volgt deze (als we hem/haar de kans geven) zijn instinct en een vast patroon. Het is belangrijk voor je baby en voor jou dat hij/zij hier de gelegenheid voor krijgt. Zolang jou gezondheid en die van je baby dit toelaat moeten zorgverleners je baby hier de tijd voor geven. Lees meer info en kijk het prachtige filmpje  op de site van hartewens info/het-eerste-uur-dos-en-donts

 

Over Borstvoeding:

 

borstvoedingsboek

Het nieuwe borstvoedingboek is een aanrader als naslagwerk voor veel voorkomende situaties tijdens de borstvoedingsperiode

 

 

 

 

 

www.borstvoeding.nl

Kenniscentrum Borstvoeding

www.lalecheleague.nl

Eurolac.net

video’s

Multidisciplinaire richtlijn borstvoeding

Engelstalige informatie over borstvoeding:

Kelly mom

Breastfeeding.com

Dichtbijdragen heeft een Horigen kolf in eigen bezit. Deze kan tijdens de kraamweek ingezet worden. Er is geen huur verschuldigd, maar moet aan het einde van de kraamweek wel ingeleverd worden. Wil je de kolf tijdens de kraamweek gebruiken dan moet de dubbele hulpset aangeschaft worden. Deze hulpset kost € 67 Na de kraamweek kan het apparaat eventueel aangeschaft worden.

 

Horigen Chicture

Horigen Chicture 109 PP

 

 

 

 

 

horigen chicture 107PP

Horigen Chicture 107PP

 

 

 

 

De kolf kan via DichtbijDragen aangeschaft worden voor (type 109PP) €195  of (type 107PP/evt extra met losse handkolf) voor €210/€ 225

Van deze prijs wordt het bedrag van de eventueel aangeschafte hulpset afgehaald.

Wil je de Horigen kolf eens uitproberen om te kijken welke set het beste bij jou past dan kan dit ook als je geen kraamzorg bij DichtbijDragen hebt geregeld. Neem contact met mij op over de mogelijkheden.

informatie over de Horigen kolf

 

Lactatiekundigen:

www.borstvoedinginbalans.nl

www.uitvolleborst.nl

Korte tongriem of lipbandje is een regelmatig voorkomende hobbel bij het geven van de borstvoeding (ook bij flesvoeding zien we hier problemen mee). Als kraamverzorgende is dit iets waar ik altijd op let. Bij vermoeden dat dit aan de orde is wordt er na overleg met de ouders, de verloskundige een lactatiekundige ingeschakeld. Deze kan dit goed beoordelen en hier een advies over geven. In onderstaand artikel staat alle informatie over korte lipbandjes en tongriempjes.

Informatie over lipbandjes en tongriempjes

 

Osteopathie

Osteopathie is een manuele geneeswijze die het lichaam in zijn totaliteit bekijkt. Centraal staat het zelfregulerend vermogen van het lichaam.
Dit regulerend vermogen kan alleen goed werken wanneer het lichaam goed kan bewegen. Pijn is een gevolg en komt aan het licht, de oorzaak ligt meestal in de schaduw. Klik voor meer info over osteopathie praktijk in de Hoeksche Waard op de link van  Osteopaat in de Hoeksche Waard/Rotterdam

 

Babygebaren:

Middels babygebaren kun je vanaf dat je baby een half jaar is beginnen met het inzetten van gebaren naast je gesproken woorden. Op deze manier leer je samen met je kindje de gebaren bij de woorden. Na ongeveer 2 maanden gaat je baby gebaren overnemen en gebruiken. Het is een fijne manier voor je baby om te communiceren en geeft de baby een sterker zelfvertrouwen (je wordt begrepen) en het stimuleert het taalcentrum.

Communiceren met je baby. Als praten nog niet lukt

 

Dragen

Vereniging van draagdoekconsulenten

 

Draagdoek/Drager aanschaffen of huren

Huren van draagdoeken, ergonomische dragers en draagjassen:

www.draaguitleen.nl

Doeken en dragers kopen:

www.vonvavoom.nl

www.naturebabies.nl

 

Boekentips

 

Het grote wonder

leven voor de geboorte

 

 

 

 

 

 

 

Vrije geboortebevallen

 

 

 

 

 

 

 

Perfecte bevallingen bestaan niet

Veilig bevallen

 

 

 

 

 

 

 

Veilig door de kraamtijdSlapen met je baby

 

 

 

 

 

 

 

Op zoek naar het verloren geluk

Perfecte moeders bestaan niet

 

 

 

 

 

 

 

Leuke artikelen over het ouderschap

KiiND

Lotuswritings Een lekker leesbare blog van een moeder

Stichting Baby Hope

Spullen over uit je kraampakket? Lever deze in bij stichting Baby Hope! Soms heb je niet alles nodig uit je kraampakket. Gooi de inhoud dan niet weg, je kunt er levens van andere baby’s en kraamvrouwen mee redden. Stichting Baby Hope zamelt deze materialen in voor kraamprojecten in Tanzania, Kameroen, Ghana, Benin, Suriname en een aantal Oost-Europese landen. Je kunt deze spullen aan het einde van de kraamzorg aan mij mee geven, dan zorg ik dat het op de juiste plaats komt. Meer informatie vind je op de site www.stichtingbabyhope.org