Draagdoeken en dragers

 

Draagdoeken zijn er in verschillende soorten en maten en blends(combinaties van stoffen). Dragen kan op de buik, heup, maar ook op de rug. Deze verscheidenheid vraagt om professionele kennis. Immers, zowel voor de baby als voor de drager, moet het dragen comfortabel én ergonomisch verantwoord zijn.

 

draagdoeken

 

De juiste ondersteuning voor baby en peuter

Voor de baby of peuter is het van het grootste belang dat de lichamelijke ondersteuning juist is. Deze ondersteuning kan bereikt worden door het gebruik van de rekbare draagdoek, de geweven draagdoek, voorgevormde dragers of een ringsling.

 

Knooptechniek en gewichtsverdeling belangrijk voor dragers

Voor de drager is het belangrijk dat de druk op het lichaam goed is verdeeld en er voldoende bewegingsvrijheid overblijft. Het dragen van een peuter is ook heel goed mogelijk en biedt eveneens vele voordelen. Een peuter is uiteraard veel zwaarder dan een baby, maar door een juiste knoopwijze en een goede verspreiding van de draagdoek is het mogelijk om het gewicht goed te verdelen en het lichaam van de drager minimaal te belasten.

 

Waar zijn draagdoeken te koop?

Draagdoeken zijn steeds meer verkrijgbaar in bijvoorbeeld babyspeciaalzaken. Via internet is er heel veel te bestellen. Maar het is daarbij wel van groot belang om goed te weten welke doeken geschikt zijn en hoe een doek op de beste manier gebruikt kan worden. Een persoonlijk consult met professionele uitleg over de draagdoek die het beste bij jou en je kindje past is daarom zeker aan te raden.