Kraamzorg op maat

Wat is kraamzorg op maat?

Kraamzorg is de zorg voor jou en je kindje in de eerste week na de geboorte. In deze week kan je herstellen van de bevalling en word je wegwijs gemaakt in het voeden en verzorgen van je baby. Je krijgt tips hoe je dit in kunt vullen en hoe je weet wat de behoeften van je baby zijn. Kraamzorg op maat is het aantal zorguren afgestemd op jou persoonlijke situatie.

Kraamverzorgende

Sinds een aantal jaar ben ik met hart en ziel werkzaam als kraamverzorgende. Het blijft ook heel bijzonder als ik bij een bevalling aanwezig mag zijn en het moment mee te maken dat de kersverse ouders hun kindje voor het eerst in de armen sluiten. Beval je in het ziekenhuis dan ben ik er kort nadat je thuis gekomen bent. In de daarop volgende kraamtijd vind ik het fijn om de baby een liefdevolle en warme start in het gezin te geven. Uiteraard met de betrokkenheid van en de zorg voor de ouders en eventuele broertjes of zusjes.

Informatie over de verzorging van de pasgeborene

De informatie die ik de kersverse ouders kan geven is, mede door mijn opleiding tot draagconsulente en babycoach, zeer uitgebreid. Deze kennis uit zich vooral door goed te observeren en te kijken wat de baby nodig heeft om zich veilig en geborgen te voelen. Een goede en veilige hechting is zeker bij de start van het leven buiten de veilige baarmoeder heel belangrijk. Ik help de ouders om zelf te kijken en aan te voelen wat een natuurlijke manier is om met de kleine om te gaan. Daarnaast geef ik natuurlijk alle belangrijke en onmisbare informatie over borst- of kunstvoeding, de hechting tussen ouder en baby en de verzorging van de pasgeborene.

 

Processed with MOLDIV

 

Processed with MOLDIV

 

Verzorging van de kraamvrouw

De kraamvrouw wordt natuurlijk naast de dagelijkse controles ook in de watten gelegd en voorzien van alle relevante kennis, zodat ze na de kraamweek de zorg voor de baby vol vertrouwen op zich kan nemen. Mijn missie is om van deze kraamtijd bijzondere en onvergetelijke dagen te maken. De kraamzorg wordt gecombineerd met een gezellig praatje en humor. Voor de aanstaande mama’s die borstvoeding willen gaan geven heb ik, door scholing en het volgen van online conferenties, alles in huis om hierbij een optimale begeleiding te bieden. Eventueel kan er in overleg een lactatiekundige ingeschakeld worden. Als het verlenen van de zorg het toelaat hoort het ondersteunen bij de uitvoering van de huishoudelijke taken er ook bij.

Aandacht voor broertjes of zusjes

De eventuele oudere kindjes worden bij de zorg voor de baby betrokken en krijgen ook de aandacht door middel van een spelletje doen, voorlezen of even lekker naar buiten. Het is voor de broertjes of zusjes in het gezin een hele verandering. Opeens is hij/zij daar: de baby uit mama’s buik, waar al die tijd over gesproken werd. En nu loopt er ook nog een vreemde mevrouw in huis met een verpleegstersuniform. De ouders moeten de aandacht verdelen en ook zelf nog wennen aan de veranderingen binnen het gezin. Alles in huis is vreemd en onwennig. Ook hierbij ondersteun ik de ouders om dit in de kraamweek voor alle gezinsleden prettig te laten verlopen.

Wat zijn de kosten voor kraamzorg?
Iedereen heeft recht op kraamzorg. De basis uren variëren van 24 tot 49 uur vastgesteld via het LIP (Landelijk Indicatie Protocol) met de mogelijkheid om in overleg met de verloskundige deze uren uit te breiden. Deze kosten worden vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekeraar. Afhankelijk van je aanvullende pakket wordt de eigen bijdrage per kraamzorguur van € 4,30 (2018) al dan niet vergoed of maar gedeeltelijk vergoed. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarde van je verzekeringsmaatschappij.

De vergoeding voor bezoek en advies van een lactatiekundige van je verzekeraar  kun je ook checken via deze link vergoeding lactatiekundige

Spreekt mijn werkwijze jullie aan?

Schrijf je direct in door op onderstaande link te klikken
Inschrijven Kraamzorg

Heb je nog vragen? Stuur me een bericht via het contactformulier en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

 

Wellicht tot snel!

 

Algemene voorwaarden voor de kraamzorg van BO-Geboortezorg-2016.pdf

Aanvullende-Leveringsvoorwaarden-DichtbijDragen

Privacyreglement

Uitzetlijst baby en tips

Back-up

DichtbijDragen werkt samen met Kraamzorg Andra om in situaties van overmacht toch het verlenen van de kraamzorg te kunnen garanderen.